Edit Content
Rehla’s main goal is to provide comfort and companionship to tourists doing the Hajj and Umrah. Rehla is more than just a skincare product; it represents the balance between worship and beauty, as well as the pursuit of perfection in religious practice.Rehla is a great option for anyone looking for safe and halal skincare products because it offers a comprehensive solution that combines beauty, health, and spirituality in a single product.

KEPENTINGAN KONSISTEN DALAM RUTIN SKINCARE

Untuk memiliki kulit yang cantik, consistency sgt penting yelah kita tak boleh la nk expect pakai skincare 3-4 bulan kulit dah secantik orang Korea. Jangan tak tau orang Korea pun tak percaya dengan kecantikkan express yea sbb tu orang Korea lebih mementingkan rutin skincare daripada nk makeup tebal2.

ANTARA SBB KENAPA KITA KENA CONSISTENT DALAM SKINCARE RUTIN:

1. Masa

Memiliki kulit yang cantik memerlukan masa dan juga komitmen. Tiada istilah kulit sihat dan cantik segera yea. Sabar dan konsisten adalah kunci utama untuk memiliki kulit yang sihat dan cantik. Hanya perlukan beberapa minit, dua kali sehari bergantung kepada penggunaan skincare dan makeup.

2. Sel kulit mati

Kulit muka adalah anggota yang paling banyak terdedah kepada bacteria dan habuk. Bacteria dan habuk yang melekat pada wajah akan menghasilkan sel kulit mati sbb tu penting kenapa kita kene memcuci muka baru lah sel kulit mati akan keluar. Bila sel kulit mati dah dibuang barulah sel kulit yang baru akan tumbuh. Baru lah kulit kita akan sihat dan berseri.

3. Skincare yang sesuai

Ingat skincare yang kita gunakan haruslah bersesuaian dengan kulit kita yea. Jangan pulak kita tgk kawan kita pakai skincare tu kulit dia terus cantik hah kita pun pergi beli skincare yang sama padahal kulit kita ngan kawan kita tu belum tentu sama. Sbb tu kita kene tau jenis kulit kita dan skincare yang betul kemudian bagi masa dan konsisten dalam rutin skincare kita untuk mendapatkan kulit yang sihat.

4. Better late than never

Penjagaan kulit seeloknya bermula dari zaman kita muda remaja lagi tp yelah zaman 90an dulu mana la ada kemudahan/info pasal penjagaan kulit ni kan. Mak kita dulu pun tepek bedak sejuk je. Tapi since sekarang kita dah tau kepentingan penjagaan kulit ni, tak salah untuk kita mulakan sekarang. Tiada istilah terlambat dalam penjagaan kulit yang penting kita konsisten.

5. Meningkatkan keyakinan diri

Memiliki wajah yang bersih dan sihat boleh meningkatkan keyakinan diri kita especially bila kita berkerja dengan ramai orang. Wajah adalah first impression untuk setiap orang Apa pun yang kita lakukan konsisten adalah kunci utama begitu juga dalam rutin skincare. Nak kulit yang sihat dan berseri kene konsisten. Beri masa untuk skincare kita react dengan kulit kita. Mulakan dengan rutin asas pencuci muka (cleanser), pelembap (moisturizer) dan sunscreen

Remember there is no shortcut to get healthy skin!

Untuk lihat lebih lagi tentang produk rawatan dan penjagaan kulit Rehla boleh klik terus ke   https://www.rehlaglobal.com/

No Comments

Post A Comment