Edit Content
Rehla’s main goal is to provide comfort and companionship to tourists doing the Hajj and Umrah. Rehla is more than just a skincare product; it represents the balance between worship and beauty, as well as the pursuit of perfection in religious practice.Rehla is a great option for anyone looking for safe and halal skincare products because it offers a comprehensive solution that combines beauty, health, and spirituality in a single product.

TIPS BERTUKAR SKINCARE BARU

Untuk korg yang suka tukar-tukar skincare tu, meh sini akak nak share sikit apa yang korg patut buat bila menggunakan skincare baru. Mesti korg pernah dengarkan kalau tukar skincare baru kene rest kan kulit sekurang – kurangnya 7-14 days. Sebenarnya xperlu pun nk kene rest kan kulit tu, apa kata korg try tips di bawah ni.

Ini antara tips yang akak selalu apply bila tukar skincare baru:

1. JANGAN GUNA SEMUA PRODUK YANG KORANG BARU BELI SEKALIGUS!

Kenapa xboleh pakai semua sekaligus? Sebab senang untuk kita tahu sama ada skincare tu sesuai atau tidak dengan kulit kita. Try produk tu sekurang-kurangnya 3-4 hari atau seminggu, jika kulit kita tak breakout baru continue with another produk. Tp ingat TRY SATU – SATU tau!

2. BUAT PATCH TEST

Patch test ni wajib especially untuk org yang mempunyai kulit jenis sensitif, bukan apa salah pakai nnt takut bertambah teruk plak kan so korang try sikit-sikit dulu before sapu satu muka.

Ada 4 tempat yang kita boleh buat patch test ni. Tempat-tempatnya adalah:

Contoh active ingredients seperti:

a. Pergelangan tangan

b. Bahagian dalam lengan

c. Dekat jawline atau bawah dagu

d. Bahagian leher

Seandainya selepas settle patch test kulit korg rasa pedih dan panas tu tanda nya skincare tersebut tidak sesuai dengan korg. Macam yang pernah akak share sebelum ini penting untuk korg kenali jenis kulit korg dan jugak bahan-bahan di dalam skincare. Carilah skincare yang diformulasi daripada bahan semulajadi seperti skincare from REHLA.

Lastly make sure you know your own skin and listen to your skin.

Layari https://www.rehlaglobal.com untuk ketahui lebih lanjut berkenaan produk REHLA.

No Comments

Post A Comment