Edit Content
Rehla’s main goal is to provide comfort and companionship to tourists doing the Hajj and Umrah. Rehla is more than just a skincare product; it represents the balance between worship and beauty, as well as the pursuit of perfection in religious practice.Rehla is a great option for anyone looking for safe and halal skincare products because it offers a comprehensive solution that combines beauty, health, and spirituality in a single product.

KENAPA DAH APPLY SUNSCREEN TAPI STILL BURN?

Semalam akak terjumpa la satu tweet, tweet tu adalah gambar perbandingan kulit muka gadis tersebut sebelum dan selepas dia pulang bercuti di Pulau Perhentian. Katanya walaupun dah apply sunscreen dalam kuantiti yang byk tapi still jugak sunburn. Kenapa boleh jadi macam ni? Adakah dia memakai sunscreen yang salah?

Jom kita check tips yang boleh kita amalkan sebelum atau sesudah memakai sunscreen.

1. Pilih sunscreen yang mempunyai SPF 30-50

2.Sapukan sunscreen 15-30minit sebelum keluar/memulakan aktiviti di luar.

3. Kuantiti yang perlu digunakan adalah seelok-eloknya 2 jari.

4. Ratakan pada seluruh muka termasukla cuping telinga (ini penting untuk org yang freehair yea) dan leher.

5. Re-apply selepas 3-4 jam.

Nota kaki penting: pssst ni akak nak share sikit tips akak kalau pergi holiday di pulau:

1. Pastikan sunscreen korang tidak mengandungi bahan kimia yang boleh membunuh terumbu karang. Pilih sunscreen yang diperbuat daripada bahan semula jadi. Antara produk yang akak recommend adalah REHLA Daily UV.

2. Antara aktiviti-aktiviti di pulau adalah island hoping. Masa ni kita akan pergi snorkelling minimum 4-5 points. Di ingatkan setiap kali naik boat selepas snorkelling apply la sunscreen. Kalau ada 5 points maknanya 5 kali la kita akan turun snorkelling 5 kali jugak la kita kene apply sunscreen. Pergi pulau kene la pakai lebih sikit sunscreen ni tak nak la nnt balik holiday org tak kenal kitakan.

Semoga tips di atas membantu anda semua. Layari https://www.rehlaglobal.com untuk ketahui lebih lanjut berkenaan produk REHLA.

No Comments

Post A Comment