Edit Content
Rehla’s main goal is to provide comfort and companionship to tourists doing the Hajj and Umrah. Rehla is more than just a skincare product; it represents the balance between worship and beauty, as well as the pursuit of perfection in religious practice.Rehla is a great option for anyone looking for safe and halal skincare products because it offers a comprehensive solution that combines beauty, health, and spirituality in a single product.

KENAL PASTI JENIS KULIT MUKA

Sebelum memulakan sebarang routine untuk skincare perkara paling penting yang korg kene tau adalah jenis kulit muka korg. Bila dah tau jenis kulit muka kita baru lah kita proceed dengan membeli skincare mengikut keperluan kulit kita. 

Salah beli skincare tu yang tak nampak sebarang perubahan yang lagi teruk tiba-tiba je kulit kita breakout.

Jom kita kenalpasti jenis kulit dan cara untuk mengenal pasti jenis kulit kita.

JENIS – JENIS KULIT:

1. Kulit kering – kulit rasa kering, ketat, nampak kusam dan dehydrated.

2. Kulit berminyak – kulit kelihatan berkilat terutama di bahagian T-zone (dahi, hidung dan dagu) liang pori besar, ada blackhead dan jerawat.

3. Kulit kombinasi – campuran jenis kulit kering dan berminyak. Kulit berminyak di bahagian T-zone dan kering pada bahagian pipi.

4. Kulit sensitif – kulit kering, kemerah-merahan dan mudah gatal-gatal.

5.  Kulit normal – liang pori kecil, kulit yang licin dan kurang berjerawat. Untung sesiapa yang memiliki kulit jenis normal ni.

CARA MENGENALPASTI JENIS KULIT:

1.Basuh muka seperti biasa dan pastikan kulit muka bersih daripada sebarang makeup.

2. Dap muka menggunakan towel muka dan jangan sapu apa-apa skincare. Biarkan kulit kita naked selama lebih kurang 1-2 jam.

3. Selepas 1-2 jam cuba lihat tekstur kulit anda dan match kan dengan kriteria jenis – jenis kulit di atas.

Dah tau kulit anda jenis yang mana? lepas ni jgn salah beli skincare lagi tau! Walaubagaimana pun sekiranya anda masih lagi tidak pasti dengan jenis kulit anda cara yang terbaik adalah berjumpa doctor atau menggunakan skincare yang diformulasi menggunakan bahan semulajadi. Skincare jenis ini lebih mesra kepada semua jenis kulit muka. Antara skincare yang diformulasi menggunakan bahan semulajadi adalah REHLA Skincare

Layari https://www.rehlaglobal.com untuk ketahui lebih lanjut berkenaan produk REHLA.

No Comments

Post A Comment